Scroll Top
רובוסטה וערביקה – מה ההבדל?

ערביקה ורובוסטה הם שני סוגי פולי הקפה המשמשים בייצור קפה מסחרי. כל אחד מהם הוא עולם שלם של משפחות קפה נוספות תחת כל אחת מהקטגוריות.  ההבדלים העיקריים ביניהם הם הטעם שלהם והיכן הם גדלים. בכל הנוגע להבדל שלהם ברמת הקפאין, פולי רובוסטה מכילים רמה כפולה של קפאין מפולי ערביקה. לפולי הערביקה יש טעם מתון וארומטי יותר בעוד שפולי רובוסטה מחזיקות בטעם חזק יותר ונרכש יותר.  פולי הערביקה הם שטוחים וסגלגלים בצורתם בעוד שלפולי הרובוסטה יש צורה עגולה ברורה יותר. כשהם עדיין על הצמח שלהם, ניתן להבחין בקלות בין הפולים לפי ההבדל בצבע, שכן לפולי ערביקה קיים גוון כהה יותר של ירוק מאשר פולי הרובוסטה.

פולי הערביקה מעובדים היום בעיקר במרכז ודרום אמריקה בשל האקלים שכן ניתן לגדל אותם רק במקומות עם אקלים גבוה יותר. פולי הרובוסטה, לעומת זאת, גדלים במרכז ומערב אפריקה ובדרום מזרח אסיה, מכיוון שהם דורשים מקומות עם מעט גשמים וגבהים נמוכים יותר כדי לצמוח. למעלה מ-70% מהקפה שגדל ברחבי העולם הוא ערביקה וידוע בדרך כלל כפול האיכותי יותר.  קפה הרובוסטה מאופיין בטעמיו העץ והאדמה. סביר להניח שלא תראה תערובת של 100% רובוסטה בשוק, מכיוון שבאופן טבעי רובוסטה מכילה הרבה יותר קפאין והיא חזקה מדי לשתייה. עם זאת, יש הרבה תערובות באיכות גבוהה של רובוסטה זמינות בשוק, המספקות טעמים נהדרים לאחר ערבוב עם פולי ערביקה.

פולי ערביקה
· גדל בגובה רב מעל 800 מטר
· גדל במקומות עם אקלים גבוה יותר
· מתון, מאוזן היטב בטעמו
· פולי קפה יקרים יותר · פולי קפה יקרים יותר
· פולי קפה בעלי פחות קפאין
רובוסטה
· נפוץ בקפה נמס
· גדל בגבהים נמוכים יותר בין 200 מטר-800 מטר
· גדל במקומות עם אקלים נמוך יותר
· יותר עפיצות ומרירות בטעם
· יש כמות כפולה של קפאין מפולי ערביקה